Onderhoud

Goed onderhoud is erg belangrijk

Geen zin in onverwachte pech en reparaties? Met goed en regelmatig onderhoud kunt u veel problemen voorkomen. Bij een onderhoudsbeurt controleren we het voertuig op een aantal belangrijke punten en voeren we precies uit wat de autofabrikant heeft voorgeschreven.

Wat doen we bij een onderhoudsbeurt?

Wat we precies doen bij een onderhoudsbeurt hangt helemaal af van het aantal kilometers dat je hebt gereden en van de onderhoudshistorie van het voertuig. Ieder voertuig heeft zijn eigen onderhoudsinterval, waarbij de fabrikant de controlepunten en vervangings- en verversingstermijnen van onderdelen en vloeistoffen voorschrijft. Belangrijk is het om het juiste onderhoud en de juiste termijnen aan te houden, ook om eventuele fabrieksgarantie te behouden.

Onze monteurs kunnen u er alles over vertellen. Ze geven graag advies en kunnen ook een heldere prijsindicatie geven voor het onderhoud en voor de eventuele extra werkzaamheden die zouden moeten gebeuren.

Kosten onderhoud auto

De kosten van onderhoud zijn voor elk merk en elk type auto anders. De exacte prijs hangt ook af van de leeftijd van je auto en het aantal gereden kilometers. Als u een afspraak maakt, nemen we eerst alles goed met u door. Zodat u precies weet waar u aan toe bent. Wilt u graag een prijsindicatie? Vraag dan direct een offerte aan of neem contact op met Peiman auto's.

Wanneer en hoe vaak moet mijn auto een onderhoudsbeurt?

Dat hangt van veel dingen af. Zoals het type auto, het merk, de leeftijd van het voertuig en het aantal kilometers dat je elk jaar rijdt. Het voertuig heeft regelmatig onderhoud nodig, in de meeste gevallen jaarlijks. Daarbij gaat het de ene keer om een kleine inspectie en het verversen van de olie en het vervangen van het oliefilter, een volgende keer is het tijd voor uitgebreider onderhoud.

Gaat u binnenkort op vakantie? Dan kunnen we uw voertuig een check geven. We controleren het voertuig dan op alle punten die belangrijk zijn voor lange ritten zoals het oliepeil, de verlichting en de banden. In de winter letten we daarbij extra op de accu en in de zomer op de airco.